יועץ עסקי מומלץ

מחפש יועץ עסקי? צריך עזרה והכוונה בניהול העסק? מעוניין להגדיל את רווחי העסק?
מצאנו עבורך יועץ עסקי מומלץ שיעזור לך לעשות קצת סדר בעסק!!!

"בשלב הראשון אנחנו מאתרים ומגדירים את האתגרים של העסק. הגדלת המחזור, תחלופת עובדים, תהליך עבודה לא מוגדר או לא יעיל או מחסור בתכנית שיווקית שעובדת. בשלב השני אנחנו מגשרים על הפערים שכם אל שכם במטרה לצלוח את האתגרים הללו"

כך אומרת נילי רותם, יועצת עסקית אשר מובילה בעלי עסקים להצלחות עסקיות.

השילוב בין ידע אקדמי, מיומנויות שיווק ועריכת דין, ניסיון כמנהלת חברה ונסיון של כ-15 שנה בליווי מנהלים ובעלים של עסקים הוא המפתח להצלחה.

נילי רותם היא יועצת, מאמנת עסקית ומנחה, עורכת דין ובעלת תואר שני בשיווק, במסגרת התכנית לתלמידים מצטיינים באוניברסיטה העברית ובוגרת התכניות של חברת לנדמרק אדיוקיישן ושל חברת EMOTION לאימון ופיתוח אישי.

נילי רותם היא יועצת עסקית מומלצת בעלת ניסיון רב אשר במהלך הכשרתה צברה ניסיון באימון עשרות עסקים. מצוידת בידע וניסיון רב- נילי רותם מוכנה להוביל את העסקים להצלחה.

על האתגר במסגרת העבודה מספרת רותם:
"מאז ומתמיד אהבתי אתגרים ויותר מזה- להצליח לעמוד בהם, דבר אשר הוביל אותי ללוות עסקים בדרכם המקצועית. במסגרת מתן ייעוץ לעסקים אני מביאה לידי ביטוי את היכולות שלי לקרוא את האתגרים בצורה נכונה ולעבור אותם ואכן ברבות השנים זכיתי לתואר "שופל" על שם טרקטור גדול אשר אי אפשר לעמוד בפניו."

אם אתם מנהלים או בעלים של עסק, וברצונכם ללמוד כיצד למקסם את המשאבים ולנהל בצורה חכמה את לוח הזמנים במקום שהוא ינהל אתכם, ליווי עסקי מקצועי הוא התשובה בשבילכם.

נילי רותם המספקת ייעוץ עסקי לעסקים, אמנם בחרה בתחילת הדרך ללמוד עריכת דין אבל בהמשך גילתה את תחום הייעוץ העסקי המשלב תכונות כמו נחישות, חתירה למטרה וראייה רחבה ולכן אין זה פלא כי היא מובילה כיום בהצלחה עסקים רבים. הדרך המגוונת אשר עברה רותם בעולם ובקריירה לימדה אותה רבות על תהליכים עסקיים אותם היא מנחילה לעסקים אשר היא מלווה ומובילה אותם ביד רמה לפיתוח עסקי יציב לתקופה ארוכה.

"בתור בעלי עסקים אנחנו עסוקים במרדף אחרי הדחוף, ואין לנו פניות לעצור ולו לרגע ולחשוב – מה עשיתי עד כה, האם זה עבד, האם ניתן לעבוד יעיל יותר ולאן כדאי לקחת את העסק מכאן. תהליך ייעוץ עסקי מספק גם את המבנה framework לבצע את תהליך האנליזה הקריטי הזה, וגם אפשרות של סיעור מוחות עם אדם שרואה עסקים שונים יום יום במהלך שנים, ויכול להביא ידע, רעיונות ונסיון" - אומרת נילי.

היתרון המרכזי של רותם בא לידי ביטוי בידע והניסיון אשר צברה במהלך השנים תוך היכרות מעמיקה עם העולם העסקי. העבודה של יועץ עסקי הינה עבודה לטווח ארוך

"אני זמינה עבור בעלי העסקים ומלווה אותם במסגרת ההתמודדות שלהם בצמתים שונים של ניהול העסק. הלקוחות שלי נמצאים איתי בקשר טלפוני כאשר יש התלבטות או תקלה כלשהי, מעבירים לי מסמכים עסקיים ושיווקיים ומקבלים פידבק עמוק ויסודי. מעבר לדיוק המקצועי שהאינטרקציות הללו מביאות, נפתרת גם בעיית הבדידות הניהולית" - אומרת נילי

מבחינתה של רותם הליווי העסקי הוא בעל חשיבות עליונה: אני מאמינה כי על מנת לצעוד לאורך תקופה ארוכה בעולם העסקים יש צורך במלווה, מישהו אשר ניתן להתייעץ עמו, מישהו אשר מאמין ביכולות של בעלי העסקים להציב מטרות ולעמוד בהן. אני מאמינה כי ייעוץ עסקי פרטני הכולל התייחסות אישית והיכרות מעמיקה עם בעלי העסקים הוא מעל הכל – ולראייה, קהל הלקוחות שלי שזוכה לקבלת השירות המקצועי והמקיף ביותר. אגב, אני עצמי, בכל שנותי כיועצת עסקית מלווה על ידי יועץ או מאמן עסקי משלי, כי אני באמת מאמינה שזה הכלי שמאפשר מיצוי הפוטנציאל, וזה מחזיר כל שקל שאני משקיעה.

בשלב הראשון מתבצע מיפוי מעמיק של אזורי הפעילות של העסק אותם יש לחזק על מנת לחולל קפיצת מדרגה בתוצאות העסקיות, בתהליך אנחנו מגדירים באופן בהיר ומניע לפעולה את המצב הקיים בכל אזור ואת המצב הרצוי. במונחי עולם האימון מדובר על הצבת מטרות. חשוב לדעת, שלמרות שהצורך בהצבת מטרות ועבודה על פיהן והיתרונות העסקיים הנובעים מהתנהלות כזאת, לרוב המוחלט של העסקים אין מטרות עסקיות ברורות, ובוודאי שהם לא מתנהלים על פיהם, ויש בכך הפסד כספי.

בשלב השני אנו יוצרים תכנית פעולה מפורטת (מה נדרש לעשות, מי בצוות יבצע, לוחות זמנים ותקציב) ומוציאים את תכנית הפעולה יחדיו.

לדוגמא - המחזור כיום הוא 200,000 שח, המחזור הרצוי לעוד חציון קדימה הוא 300,000 שח. על מנת להגדיל מחזור יש לבחון האם יש לטפל בתמחור, בשיווק (ייצור הלידים) או במכירות (היכולת להמיר ליד לעסקה). אם, לצורך הדוגמא, החוליה החלשה היא המכירות, הרי שנבדוק את כלי המכירה (לדוגמא: תסריטי שיחה) ונבצע אימון מכירות (האזנה שלי לאיש המכירות או להקלטה של שיחת מכירות שלו ומתן פידבק, בחינה משותפת על אינטרקציות מכירה מוצלחות ופחות מוצלחות, מיפוי התנגדויות אופיניות במכירה וכיצד מתמודדים איתם)

בשנים האחרונות יותר ויותר מחקרים מראים לנו, שהנהלות נכונה יכולה לחסוך עד 30% מהזמן שלנו. מה שנדרש זה ללמוד את הכלים והעקרונות ואחר כך להטמיע אותם כמובן, כאשר ההטמעה דורשת הרבה פעמים התמודדות עם חסמים אישיים.

העבודה נעשית הן בפורמאט של אימון אישי 1 על 1, והן בפורמאט סדנאי.

תיאור מקרה

בעבר ליוויתי מנכל של חברה בתחום הנדל"ן שהפיקה תוצאות עסקיות יפות מאוד. הוא הגיע אליי בעקבות לחץ של אשתו, שמאסה במצב בו הוא עובד לתוך השעות הקטנות של הלילה ולא רואה את הילדים הצעירים שלו. מבחינת ההתנהלות שלו עלה, שהסגנון הניהולי שלו הוא ריכוזי ביותר (ניהול מיקרו), ושרמת הפיקוח שלו על עבודת הכפיפים שלו אינה יעילה. בכך יצר לא רק חוסר איזון בין בית לעבודה, אלא גם עיכב את פיתוח העסק, שכן הזמן שלו הוקדש לשוטף ולדחוף בלבד. לא רק זאת. העובדים שלו נטו לעזוב בקצב גדול יחסית. עובדים איכותיים רוצים מרווח פעולה, רוצים שיסמכו עליהם, רוצים לגדול.

במסגרת העבודה הטמענו מיומנויות לנהול זמן יעיל, למשל, באמצעות כלים מתאימים לניהול הדוא"ל שלו אשר היה מלא וכתוצאה מכך הוא למד להאציל סמכויות.

בנוסף – דאגנו לרכוש טלפון עם מספר נוסף, אשר היה ידוע לקומץ אנשים, ושמש אותו פעמיים בשבוע כאשר בילה אחר הצהריים עם הילדים, בעוד הטלפון הראשי שלו היה סגור.

אני טוענת כי על מנת להוביל את העסק להצלחה יש ללמוד כיצד לנהל את הזמן בצורה אפקטיבית על מנת לאפשר השקעת זמן בפעילויות שבאמת מניבות, ולא להגיע למצב של שחיקה וחוסר איזון אשר יפגע הן בעבודה והן בבית.

אחת הדוגמאות המפורסמות ביותר בהקשר של ניהול זמן קשורה לסיפורו של הנרי פורד, תעשיין הרכב האמריקאי ומייסד חברת פורד. עיתונאי אשר הגיע לראיין את פורד שאל אותו במסגרת הריאיון שאלה הקשורה לניהול העסק שלו. פורד החל לספר לו פרטים אודות הקמת העסק בשעה בה הכתב התעניין בפרטים טכניים כמו למשל כיצד עובד המנוע של הרכב.

פורד אמר לו, אענה לך עוד כמה רגעים ,בעודו לוחץ על הכפתור ומתייצב מהנדס הרכב אשר מסביר לכתב כיצד עובד המנוע של הרכב. כך מצא את עצמו פורד מזמין את כל בעלי המקצוע על מנת להסביר לכתב כיצד הרכב עובד. לבסוף , שואל הכתב את פורד: מה תפקידך בעסק? עונה לו פורד: תפקידי הוא ללחוץ על הכפתור הנכון. בעצם, אני מסייעת לבעלי העסקים ללחוץ על הכפתור הנכון.

במסגרת ניהול העסק לעיתים ישנה נטייה להעניק עדיפות לטיפול במשימות דחופות ולהזניח את המקרים החשובים. בעל עסק מוצא את עצמו במצב בו כל הזמן נכנסות משימות שוטפות ומטבע הדברים הוא נותן עדיפות למשימות הדחופות בשעה שאת המשימות החשובות הוא נוטה לדחות ואז נוצר מצב של כיבוי שריפות בעסק. במסגרת התהליך של ייעוץ עסקי אני מאפשרת לבעלי העסקים להבין כי עליהם להוציא מיום העבודה כמה שיותר ערך, תוצאות ולאו דווקא להספיק לדחוס כמה שיותר משימות ביום אחד.

באמצעות בחינת המשימות באותו יום ניתן לראות אילו משימות מקדמות את בעלי העסקים לעבר המטרה שלהם. לכל בעל עסק יש את המשימות אשר מניבות לו מעט רווח ומביאות לו מעט תועלת. באמצעות הכנת רשימה מסודרת של המשימות, אפשר להשלים את הפרויקט בהצלחה רבה.

את השינויים בעסק, אומרת רותם, יש לבצע בהדרגתיות והדבר יוביל לכך כי יהיה ניתן לבצע שינוים בעסק בהצלחה. לעיתים בעלי עסקים עשויים לא לראות את הגורם המפריע לקידום העסק שלהם וכאן אני נכנסת לתמונה תוך בקרה ומדידה של תוצאה של כל פעולה בעסק. כל אחד מאיתנו בעלי העסקים צריך "אורח לרגע" שיעזור לנו לעצור לרגע מהעשייה השוטפת, להתסכל מה לא עובד, ולאן אנחנו רוצים לקחת את העסק. זה בדיוק התפקיד של היועץ העסקי. לאורך שנות עבודתי, הובלתי עסקים רבים לשינוי משמעותי וכך אפשרתי לבעלי העסקים למצות את החזון העסקי.